Kaatamon Erän erämaja

Kaatamon Erän erämaja

Kaatamon Erän erämaja sijaitsee nykypäivän mittapuun mukaan vielä hyvin luonnonläheisessä ympäristössä. Majan pihalta voi laskeutua suoraan idyllisen Pirttilammen rantaan. Lähdepitoisessa lammessa voi käydä pulahtamassa saunan jälkeen tai käydä onkimassa ahvenet kalakeittoon. Majan ympäristössä täydellinen rentoutuminen on siis mahdollista. Majan ympäristöstä luonnon ääniä on helppo kuulla. Myös eläinten näkeminen on täysin mahdollista majan ympäristössä kävellessä. Heti Pirttilammen takana näkyy Pirttivuori, joka tarun mukaan kätkee aarteen. Kierrä lampi, nouse vuorelle ja yllätyt, ympärillä on laajat sienestys- ja marjastusmaastot sekä ulkoilu- ja patikointialueet. Nämä alueet ovat Kaatamon seudun ehdoton rikkaus.

Erämajassa on yöpymistä varten oma televisiolla ja lattialämmityksellä varustettu huone neljällä parivuoteella. Huoneessa on kaikki nykyiset mukavuudet ja siellä voi yöpyä kuten kotona. Jos majoitustilaa on tarpeen saada lisää, on lattialla mahdollista yöpyä patjoilla. Erityisen mukavaksi lattialla yöpymisen tekee lattialämmitys sekä leivinuunin antama aito lämpimän tunne.

Kaatamon Erän erämajassa on käytössä vuonna 2010 remontoitu ja hienoksi kunnostettu perinteinen Suomalainen sauna. Majan kookkaassa saunassa on perinteisen kiuaspatasysteemin lisäksi myös suihku, joten saunominen voi olla perinteikästä mutta silti mukavaa ja helppoa. Mukavan saunan lisäksi majaan on valmistunut sisävessa, joten Maja sisältää kaikki mukavuudet jota siltä voi vain odottaa.

Erämajan keittomahdollisuudet ovat erittäin kattavat suurellekin ihmismäärälle. Uusitusta, tilavasta keittiöstä löytyy nykyvaatimustason mukainen varustus mikroaaltouuneineen sekä astianpesikoneineen. Esimerkiksi hirvipeijaisaterioiden valmistaminen usealle sadalle hengelle onnistuu tässä keittiössä loistavasti jokainen vuosi.

Varsinaisen salin puolella on takka ja leivinuuni sekä hirsisiä pirttikalustoja 80 hengelle. Jykevät ja aidoista hirsistä tehdy kalusteet tuovat majaan heti oikeinlaisen tunnelman ja aidon leivinuunin lämpö tuo aina hyvän mielen ruokailijan tai ajanviettäjän mieleen. Mikä olisikaan parempaa kun tässä aidossa leivinuunissa valmistetut karjalanpiirakat!

Ruokaillessaan vierailija voi vielä ihastella lukuisia kauniita täytettyjä eläimiä, joista hienoimmat yksilöt ovat sijoitettuina majan seiniä koristamaan. Kaatamon Erän erämaja antaa erinomaiset puitteet järjestää suuretkin juhlat kuten esimerkiksi häät, syntymäpäivät, kokoukset, perhejuhlat tai vaikka koulutustilaisuudet. Toisaalta majan sijoitus on omiaan tarjoamaan majotusta ja yöpaikkaa luonnon helmaan haluaville retkeilijöille!

Maja sijaitsee Liperin kunnan alueella Kaatamon kylällä ja kulkeminen sinne on helppoa. Läheisimpiä kaupunkeja ovat Outokumpu, Joensuu ja Varkaus.

Majan osoite: Koprasärkäntie 38, 83330 Kaatamo (kartta alla)

Jos haluat varata juhlapaikan tai vuokrata majoituspaikan, voit tehdä sen täältä!

Tarkemman kuvan majan varustuksesta saat kuvista tai videoista.