Historia

Kaatamon Erä ry:n perustava kokous pidettiin 10. joulukuuta vuonna 1959 Reino Krögerin talossa Huistinvaarassa. Ruutupaperinpala maanomistajien allekirjoituksella vahvistettuna takasi metsästysoikeuden metsästys-maille. Hirvikannat olivat pieniä, hirvenmetsästykseen sai vain muutamia lupia vuosittain. Laajat tiettömät saloalueet ja hirvikoirien puuttuminen teki metsästyksestä työlästä ja aikaa vievää. Silloin kun hirvi saatiin kaadettua, jokainen seurueen jäsen kävi onnittelemassa kaatajaa. Olipa kaato sitten vaikka 10 kilometrin päässä sinne mentiin jalan, autoja ja autoteitä kun ei siihen aikaan ollut nykyiseen malliin. Hirvet nyljettiin ja paloiteltiin metsässä ja kannettiin miesvoimin lähimpään tienvarteen jatkokyytiä odottamaan.

70-luvun jälkeen hirvikannat läksivät jyrkkään nousuun samoin kuin seuratoiminta vilkastui. Kilpailu- ja riistanhoitojaoksia perustettiin samalla kun viriteltiin keskustelua oman metsästysmajan ja hirvihallin tarpeellisuudesta. Siihen aikaan kaadetut hirvet riiputettiin, nyljettiin ja paloiteltiin seuran metsästäjien pihapiireissä. Metsästysmajan sijoitusvaihtoehtoja mietittiin eri puolille seuran aluetta. Vihdoin oma tontti saatiin ostetuksi vuonna 1986 Pirttilammen rannalta, keskeltä seuran metsästysaluetta ja valmiin tien varrelta. Samana vuonna alkoi tontin raivaaminen, puiden sahaus ja tarvikkeiden hankkiminen.

Hirvihallissa riiputettiin ensimmäiset hirvet syksyllä 1987. Maja valmistui talkootyönä seuran 30-vuotis juhliin vuonna 1989. Käytön lisääntymisen myötä lisätilalle ja varustelutason lisäämiselle tuli tarvetta. Majan laajennuksen myötä keittiötilat kaksinkertaistuivat ja yöpymistä varten rakennettiin oma televisiolla ja lattialämmityksellä varustettu huone neljällä parivuoteella. Majan saunassa on perinteisen kivaspatasysteemin lisäksi myös suihku. Uusitusta, tilavasta keittiöstä löytyy nykyvaatimustason mukainen varustus. Varsinaisen salin puolella on takka ja leivinuuni sekä hirsisiä pirttikalusroja 80 hengelle.

Seuran historiikit ovat luettavissa täältä.